2014. október 12., vasárnap

custard krém

500ml tej (min. 2,8%)
40 g keményítő
1 vaniliarúd
2 tojássárga
1 tojás
100gr cukor
42 gr szobahőmérsékletű vaj

A tejet a vaniliarúddal felforraljuk. A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzá adjuk a tojásokat (ha nincs rúdvanilia, akkor itt tegyünk hozzá 1 teáskanál vaniliát). Ha felforrt a tej, egy keveset keverjünk össze a tojásos keverékkel (hogy ne csapódjon ki a tojás), majd az egészet tegyük folytonos keverés mellett a tejbe és főzzük, amíg besűrűsödik. Tegyük bele a vajat, keverjük el, Itt vedd ki a vaniliarúdat, majd nyomjuk át szűrón, hogy ne legyen csomós. Tegyük lapods edénybe, tetejére folpack (ez leszedi a "bőr"-t) és tegyük hűtóbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése